Zamieszczone przez baca10
Wypadająca półośka w Octavii 2
Zwiń
X
-
Wypadająca półośka w Octavii 2
Witam Wszystkich!Czy może mi ktoś pomóc?Mam problem z wypadającą półoską z przegubu po lewej stronie czyli od kierowcy.Problem nastąpił po tym jak auto na przeglądzie powypadkowym zostało podniesione za silnik nie za kołyskę do góry tak że między błotnikiem a oponą patrząc z boku było dobre 50,60 cm.Auto przejechało ponad 1000 km bez żadnych problemów.Przegląd był wykonywany w Holandii i wszystkie punkty bazowe są w normie.Wspomnę że przegląd taki jest bardzo dokładny bo w nowym systemie trójwymiarowym 3D.Kiedyś chodzili z latarkami i patrzyli czy nie ma widocznych śladów fuszerki.Teraz jest jakaś tolerancja w mm i jak wymiary się nie zgadzają auta idzie do poprawek.U mnie przeszło bez problemu,na całe szczęscie półośka wypadła mi po przeglądzie,żeby było śmieszniej na prostej drodze na autostradzie jakieś 2 godziny po przeglądzie i przejechaniu 60 km.Większość mechaników nie ma pojęcia dlaczego tak ta półoś wypada z przegubu przy kole.Wspomnę że lewą stronę wyjmuję razem z przegubem bez odkręcania wahacza.Próbowałem drugą stronę i nie ma szans tak zrobić bez odkręcenia wahacza i odsunięcia koła na zewnątrz.Jak dla mnie wygląda na to ze półośka jest za krótka.Była na 100 % wymieniana i jest prawdopodobnie z Golfa 5.Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
-
-
Zamieszczone przez piotr997Była na 100 % wymieniana i jest prawdopodobnie z Golfa 5
kiedyś tak miałem w golfie, że niby taka sama półoś os seata była wsadzona a wypadała
okazało się że inaczej siedzi we flanszach skrzyni i wypadała od strony koła
ale nigdy na prostej! tylko w ostrych skrętach,
tam jest zabezpieczenie sprężyste i z niego się zrywa z przegubu?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz